امیدواری دانشمندان برای ریشه‌کن کردن سرطان دهانه رحم

🔹 دانشمندان می‌گویند موفقیت‌هایی که در یک دهه اخیر به دلیل اثربخشی واکسن اچ‌پی‌وی به دست آمده، به این امید دامن زده که روزی بیماری سرطان دهانه رحم به کلی ریشه‌کن شود.

🔹 واکسینه کردن افراد علیه بیماری اچ‌پی‌وی (ویروس پاپیلوم انسانی) از حدود یک دهه پیش آغاز شده است.

🔹 در تحقیقی که اخیرا توسط نشریه دانشگاهی "لانست" منتشر شده، ۶۵ مطالعه علمی که در آنها در مجموع شرایط ۶۰ میلیون نفر آزمایش شده‌اند، بررسی شده و محققین به این نتیجه رسید‌ه‌اند که تعداد موارد ابتلا به بیماری اچ‌پی‌وی، همزمان با رشد عارضه‌های پیش‌سرطانی، در یک دهه گذشته کاهش یافته است.

🔹 این محققین به این نتیجه رسیده‌اند که با توجه با کاهش قابل توجه شمار مبتلایان به اچ‌پی‌وی، این احتمال وجود دارد که با ادامه دادن واکسیناسیون علیه این بیماری و فراگیر شدن آن در جهان، در نهایت این بخت وجود دارد که بیماری سرطان دهانه رحم روزی ریشه‌کن شود.

🔹 بنیاد حمایت از زنان مبتلا به بیماری سرطان رحم در بریتانیا، در واکنش اعلام کرد این اطلاعات باید به افزایش واکسینه شدن علیه اچ‌پی‌وی بیانجامد.


شواهدی از 'دنیای واقعی'

بررسی اخیر که در نشریه معتبر لانست منتشر شده، تحقیقات در ۱۴ کشور ثروتمند - از جمله بریتانیا - را در بر می‌گیرد. در این مطالعه میزان ابتلا به اچ‌پی‌وی (شامل تمامی موارد زگیل آلت تناسلی و سلول‌های پیش‌سرطانی در گردن رحم معروف به CIN) بررسی شده است.

سپس محققین آمارهای ابتلا به اچ‌پی‌وی را با دو دوران پیش از آغاز واکسیناسیون و هشت سال بعد از آغاز واکسیناسیون مقایسه کردند و به نتیجه رسیدند که:

 ▪ آمار ابتلا به اچ‌پی‌وی نوع ۱۶ و ۱۸ در دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۸۳% کاهش یافته است.

  میزان کاهش این دو نوع اچ‌پی‌وی در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۶۶% بوده است

  میزان ابتلا به زگیل آلت‌تناسلی در میان دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۶۷% و در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۵۴% کاهش یافته است

  رشد سلول‌های پیش‌سرطانی نیز در میان دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، ۳۱% و در میان زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۳۱% کاهش یافته است

🔹 این مطالعه نشان می‌دهد حتی کسانی که واکسن نزده بودند نیز از گسترش این واکسن‌ها نفع برده‌اند. بر اساس این مطالعه، در این مدت میزان ابتلا به زگیل آلت‌ تناسلی در بین پسران ۱۵ تا ۱۹ ساله، حدود ۵۰% کاهش یافته است. همچنین به شکل قابل توجهی زنان بالای ۳۰ سال نیز کمتر از گذشته به زگیل آلت تناسلی مبتلا شده‌اند.

🔹 وضعیت کاهش این بیماری‌ها در کشورهایی که گروه‌های سنی بیشتری واکسینه شده‌اند، بهتر است.

🔹 این انتظار وجود دارد که روند کاهش این بیماری‌ها در سالهای پیش‌رو ادامه داشته باشد.

 🔹به گفته مارک بریسون، متخصص از دانشگاه لاوال کانادا که مدیریت این مطالعه را بر عهده داشته، اگر تعداد ابتلا به سرطان دهانه رحم زمانی به چهار مورد در میان ۱۰۰ هزار نفر برسد، می‌توان ادعا کرد که این بیماری ریشه‌کن شده است.

منبع:  بی بی سی



تاریخ انتشار: 20:18:34 1398/04/31
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
رفتن به بالای صفحه