ارتباط نوشیدن چای داغ با بروز كارسينوم سلولهای سنگفرشي مري (ESCC)
مقاله محققان ایرانی به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده که برای نخستین بار در جهان، شواهد بسیار دقیق و بی سابقه ای از ارتباط مصرف چای داغ در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و بالای آن با افزایش ۹۰ درصدی خطر بروز سرطان سلولهای سنگفرشی مری ارائه داده و در ژورنال معتبر بین المللی سرطان (IJC)  منتشر شده بود، در فهرست 100 مقاله برتر دنیا در رسانه های اجتماعی سال 2019 قرار گرفت


⏪بر اساس تازه ترین فهرست سالانه Altmetric Top 100   که جالب توجه ترین  تحقیقات  در رسانه های اجتماعی طی سال 2019  را نشان می دهد، مقاله دکتر فرهاد اسلامی، محقق پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران که به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده و با همکاری دیگر پژوهشگران این پژوهشکده و محققان خارجی با عنوان A prospective study of tea drinking temperature and risk of esophageal squamous cell carcinoma، انجام و ۲۰ مارس ۲۰۱۹ در مجله بین المللی سرطان منتشر شده ، در جایگاه هفتاد و سوم فهرست 100 مقاله برتر رتبه بندی آلتمتریکس قرار گرفته است

⏪این مطالعه طولانی مدت 10 ساله (2004 تا 2017 ) که در بستر مطالعه آینده نگر کوهورت گلستان به اجرا درآمده ، بر خلاف مطالعات قبلی، برای نخستین بار در جهان، با اندازه گیری دقیق دمای چای  50 هزار فرد 40 تا 75 سال شرکت کننده در مطالعه کوهورت گلستان، با روشهای اعتبارسنجی شده، به شکل عینی، ارتباط نوشیدن چای داغ با بروز كارسينوم سلولهای سنگفرشي مري (ESCC)  را اثبات و این یافته قابل توجه را ارائه کرد که «نوشیدن 700 میلی لیتر یا بیشتر از این مقدار چای ( تقریبا دو لیوان) در روز با دمای 60 درجه سانتیگراد و بالاتر در مقایسه با نوشیدن کمتر از 700 میلی لیتر چای در روز در دمای کمتر از 60 درجه سانتیگراد، خطر بروز سرطان مری را تا 90 درصد افزایش می دهد.

⏪به گفته  محققان، مصرف نوشیدنی ها و چای داغ باعث نفوذپذیری بیشتر مواد سرطانزا به داخل مجرای مری شده و افزایش احتمال ابتلا به سرطان را به دنبال دارد

⏪اهمیت یافته های این مطالعه درحالیست که مطالعات قبلی - به جز سه مطالعه آینده نگر - همگی گذشته نگر بوده اند و ارتباط بین نوشیدن چای داغ و خطر بروز سرطان سلولهای سنگفرشی مری را با استفاده از اطلاعات ادراکی و ذهنی دریافتی از شرکت کنندگان گزارش کرده بودند.

⏪همچنین به دلیل محدودیت شواهد جهت نتیجه گیری قطعی سرطانزایی نوشیدن چای داغ  و متفاوت بودن تاثیر آن در دماهای مختلف ، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، مصرف نوشیدنی هایی با دمای بالای 65 درجه سانتیگراد را به عنوان «احتمالا سرطانزا» شناخته بود؛ اما یافته های جدید محققان ایرانی، برای نخستین بار، نتیجه نهایی این موضوع علمی را به طور دقیق مشخص کرده است

⏪بر اساس این یافته ها، فاصله زمانی کمتر بین ریختن چای در ظرف تا نوشیدن آن، با خطر بیشتر ابتلا  مرتبط است، اگرچه به نظر می رسد فقط فواصل زمانی کمتر از 5 دقیقه گزارش شده توسط خود فرد با افزایش خطر بروز سرطان در ارتباط باشد

⏪پیش از این ، مطالعه بزرگ کوهورت گلستان نیز  مصرف نوشیدنی های داغ را نخستین عامل خطر برای سرطان مری اعلام کرده و این یافته ، با عنوان اثبات « تاثیر مصرف نوشیدنی های داغ بر ایجاد سرطان مری به عنوان یکی از دستاوردهای مهم مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی ثبت جهانی شده است

 ⏪سرطان مری هشتمین سرطان شایع در جهان است  و سالانه ۴۰۰ هزار مرگ بر اثر آسیب به مری به علل مختلف رخ می دهد

⏪مطالعه در در زمان انتشار در مجله بین المللی سرطان به دلیل اهمیت یافته های جدید آن نیز، بازتاب قابل توجهی در رسانه ها و سایت های علمی جهان یافت و مورد توجه بسیاری از بازدیدکنندگان آنها قرار گرفت

⏪نتایج این یافته بویژه مورد توجه آژانس بین المللی تحقیقات سرطان - وابسته به سازمان بهداشت جهانی – قرار گرفت که طی گزارشی ویژه به نتایج جالب توجه این پژوهش پرداخت

⏪اکنون و با پایان گرفتن سال 2019  این مقاله در فهرست سالانهAltmetric Top 100   قرار گرفته است.


رفرانس مقاله:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30891750



تاریخ انتشار: 21:11:22 1400/05/03
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
رفتن به بالای صفحه