کارکنان بهداشتی چطور از خودشان در مقابل کرونا محافظت کنند

حقوق، نقش و مسئولیت کارکنان بهداشتی: چگونه از خودتان محافظت کنید؟

کرونا ویروس ها گروهی از ویروس های متعلق به خانواده Coronaviridae هستند که هم حیوانات و هم انسانها را آلوده می کنند. کرونا ویروس های انسانی می توانند باعث ایجاد بیماری خفیف مشابه سرماخوردگی شوند، در حالیکه برخی دیگر باعث بیماری شدیدتر می شوند (مانند MERS – سندرم تنفسی خاورمیانه و SARS – سندرم شدید تنفسی حاد). کرونا ویروس جدیدی است که قبلا در انسان مشاهده نشده بود اما در دسامبر سال 2019 در ووهان چین ظاهر شد.

علائم و نشانه ها شامل علائم تنفسی است، شامل تب، سرفه و تنگی نفس. در موارد شدیدتر، عفونت می تواند باعث ذات الریه، سندرم تنفسی حاد و گاهی مرگ شود. توصیه های استاندارد برای جلوگیری از شیوع COVID-19 شامل تمیز کردن مکرر دست ها با استفاده از محلول های مبتنی بر الکل و یا صابون و آب است. در هنگام سرفه و عطسه، بینی و دهان را با آرنج خمیده یا دستمال یکبار مصرف بپوشانید. و از تماس نزدیک با هر کسی که تب و سرفه دارد اجتناب کنید.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) با کارشناسان، دولت ها و شرکای جهانی همکاری نزدیکی می کند تا به سرعت دانش علمی در مورد این ویروس جدید را گسترش داده و با توصیه های به موقع، اقداماتی را برای محافظت از سلامت مردم و جلوگیری از گسترش این شیوع انجام دهد.

اما در این میان خط مقدم مبارزه با کرونا، کارکنان بهداشتی هستند: پرستارها، دکترها و کارمندانی که حقوق، نقش و مسئولیت های مشخصی دارند. از جمله ایمنی شغلی و بهداشت کارکنان بهداشت که در خط مقدم هرگونه واکنش در برابر شیوع قرار دارند و به این ترتیب در معرض خطراتی هستند که آنها را در خطر عفونت واگیربیماری زا (در این مورد COVID-19) قرار می دهد. خطرات شامل، قرار گرفتن در معرض عامل بیماری زا، ساعات کار طولانی، پریشانی روانی، خستگی، فرسودگی شغلی، توهین و خشونت جسمی و روانی است. این سند سازمان بهداشت جهانی حقوق و مسئولیت های کارکنان بهداشت، از جمله اقدامات خاص مورد نیاز برای حفاظت از ایمنی و بهداشت شغلی را برجسته می کند.

حقوق کارکنان بهداشت شامل این است که کارفرمایان و مدیران در مراکز درمانی:

 مسئولیت کلی را بر عهده بگیرید تا اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات لازم برای پیشگیری و محافظت برای به حداقل رساندن ریسکهای ایمنی و شغلی از جمله اجرای سیستم های مدیریت ایمنی و شغلی برای شناسایی خطرات و ارزیابی خطرات مربوط به سلامتی و ایمنی و اقدامات پیشگیری و کنترل عفونت (IPC) و سیاست های عدم پذیرش کامل نسبت به خشونت و آزار و اذیت در محیط کار، صورت گرفته است.
 
ارائه اطلاعات، دستورالعمل و آموزش ایمنی و بهداشت شغلی، از جمله؛
 o
بازآموزی در مورد پيشگيري و كنترل عفونت (IPC)؛ و
o
 استفاده، قرار دادن، جمع آوری و دفع تجهیزات محافظ شخصی .(PPE)
 
لوازم کافی IPC و PPE (ماسک، دستکش، عینک، لباس، ضدعفونی کننده دستی، صابون و آب، مواد تمیز کننده) را به مقدار کافی در اختیار مراقبین سلامت یا سایر کارکنان که مراقب بیماران مشکوک یا تأیید شده COVID-19 هستند، قرار دهیم، به گونه ای که کارکنان برای ایمنی و بهداشت شغلی ضروری، متحمل هزینه نشوند.
 
آشنایی پرسنل با به روزرسانی های فنی COVID-19 و ارائه ابزارهای مناسب برای ارزیابی، اولویت بندی بیماران، آزمایش و معالجه بیماران و به اشتراک گذاری اطلاعات پیشگیری از عفونت و کنترل با بیماران و عموم.
 در صورت لزوم تدابیر امنیتی مناسبی را برای امنیت شخصی فراهم کنید.
 
ایجاد محیطی بدور از سرزنش برای کارکنان جهت گزارش در مورد حوادثی مانند قرار گرفتن در معرض خون یا مایعات بدن از دستگاه تنفسی یا موارد خشونت، و اتخاذ تدابیر برای پیگیری فوری، از جمله حمایت از قربانیان.
 
به کارکنان در باره خود-ارزیابی، گزارش علائم و ماندن در خانه در هنگام بیماری آگاهی بدهید.
 
ساعات کاری کارآمد را با استراحت حفظ کنید.
 
در مورد جنبه های ایمنی و بهداشت کار، با کارمندان بهداشت مشورت کرده و به بازرس کار در مورد موارد بیماری های شغلی اطلاع دهید.
 
تا زمانی که کارفرما اقدامات درمانی لازم را انجام ندهد، نیازی نیست به وضعیت کار در جایی که خطر جدی برای سلامتی و سلامتی وجود دارد، بازگردید.
 
به کارکنان این امکان را بدهند که از وضعیت کاری که توجیه معقول دارند و معتقدند خطری قریب الوقوع و جدی برای زندگی یا سلامتی آنها دارد، خارج شوند. وقتی یک کارمند بهداشت از این حق استفاده می کند، از هرگونه عواقب ناخواسته در امان می ماند.
 
به حق جبران خسارت، توانبخشی و خدمات درمانی در صورت آلوده شدن به COVID-19 در اثر قرار گرفتن در معرض محیط کار، احترام بگذارید. این امر را در زمینه شغلی در نظر گرفته و بیماری ناشی از آن یک بیماری شغلی محسوب می شود.
 
دسترسی به منابع سلامت روانی و مشاوره را فراهم کنید. و
 همکاری بین مدیریت و کارکنان و / یا نمایندگان آنها را فعال کنید.


کارمندان بهداشتی باید:

 رویه های ایمنی و بهداشتی شغلی تعیین شده را دنبال کنید، از قرار گرفتن دیگران در معرض خطرات ایمنی و بهداشتی خودداری کنید و در آموزش ایمنی و بهداشت شغلی کارفرمایان مشارکت کنید.
 
از پروتکل های ارائه شده برای ارزیابی، اولویت بندی و معالجه بیماران استفاده کنید.
 با احترام، شفقت و عزت با بیماران رفتار کنید.
 
حفظ اسرار بیمار؛
 
به سرعت مراحل تعیین شده گزارش بهداشت عمومی از موارد مشکوک و تایید شده را دنبال کنید.
 
اطلاعات دقیق پیشگیری و کنترل آلودگی و کنترل و اطلاع رسانی در مورد بهداشت عمومی، از جمله، افراد نگران کننده که علائم و خطر ندارند، را تهیه یا در تهیه آن همکاری کنید.
 
وسایل محافظت شخصی را به درستی تنظیم کرده، استفاده کنید، کنار گذاشته و دور بریزید.
 
نظارت بر خود، بر علائم بیماری و انزوا در خود یا گزارش بیماری در مدیران در صورت بروز؛
 
در صورت بروز علائم استرس ناخواسته یا مشکلات روحی و روانی که نیاز به مداخلات حمایتی دارند، به مدیریت مشاوره دهید. و
 گزارش به سرپرست مستقیم خود در مورد هر شرایطی که در مورد آنها توجیه معقول برای اعتقاد به  وجود یک خطر قریب الوقوع و جدی برای زندگی و سلامتی وجود دارد.

 

منبع: WHO

واحد ایمنی و بهداشت آزمایشگاه پاتوبیولوژی رازی بابل

 

 



تاریخ انتشار: 19:35:19 1399/02/27
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
رفتن به بالای صفحه